Vanliga frågor och svar

Läs mer om kvitton i Kivra

Hur fungerar digitala kvitton till Kivra?

När ni har anslutit er till Kivra för att skicka kvitton kommer de kunder som har Kivra automatiskt att ta emot sina kvitton där. Det enda som krävs är att kunden identifierar sig på ett sätt som stöds av er integration i ert kassa- eller bokningssystem. Detta kan vara med hjälp av lojalitetskort, legitimation/körkort, mailadress eller telefonnummer. Kvittot levereras direkt efter att köpet är genomfört.

Vem kan skicka digitala kvitton till Kivra?

Oavsett vilken verksamhet ni bedriver, vare sig ni har fysiska butiker eller e-handel, kan ni via en integration från något av era system skicka era kunders kvitton digitalt via Kivra.

Vad krävs för att kunna skicka digitala kvitton till Kivra?

För att skicka digitala kvitton till Kivra måste ni ha en integration via t.ex. ert kassa- eller bokningssystem. För mer information kontakta oss via formuläret nedan.

Vem kan vi skicka digitala kvitton till?

Ni kan skicka era kvitton digitalt till alla era kunder som har registrerat sig på Kivra.

Hur gör vi med dem som inte kan motta ett digitalt kvitto?

Om kunden vill ha kvittot i fysisk form kan ni skriva ut det likt tidigare. Om kunden inte vill ha kvittot kan ni slänga det digitalt i vår digitala papperskorg. På så sätt uppfyller ni kraven från Skatteverket kring hantering av kvitton samtidigt som ni slipper utskriften av ett kvitto som kunden inte vill ha.

Varför bör vi skicka digitala kvitton?

Det är enkelt, miljövänligt och underlättar för kunden som får sina kvitton samlade på samma ställe tillsammans med sin viktiga post. Ni slipper onödig hantering av kundärenden i kundtjänst såväl som i butik.

Behöver kunder säga ja till att ta emot ett digitalt kvitto från oss?

Genom att använda Kivra och välja att få sina kvitton digitalt får de automatiskt post och kvitton från er och andra butiker och avsändare i Kivra.

Hur identifierar sig kunden vid köpet?

Beroende på vad er integration stödjer och just era förutsättningar kan kunden identifiera sig med antingen lojalitetskort, legitimation, körkort, telefon eller mail.

Vad kostar det att skicka digitala kvitton?

Hör av er till oss via formuläret nedan så berättar vi mer om kostnaden för kvitton i Kivra.

Är det möjligt att redovisa ett utlägg för ett företagsköp i Kivra?

Ja, alla som tar emot kvitton i Kivra relaterade till företagsköp och som därmed behöver redovisas som utlägg kan enkelt göra detta. I Kivra väljer man helt enkelt vilka kvitton som ska utläggsredovisas och till vilken tjänst man vill skicka dem till. Utläggshanteringstjänsten måste i sin tur vara kopplad till personens Kivra, en enkel inställning som görs i programmet.

Vart hittar jag mer information om hur man integrerar?

Hör av er till oss via formuläret nedan.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!