Vanliga frågor och svar

Hur får jag de uppgifter jag behöver för att komma igång?

Om ni går igång med Kivra via nya Kontek Lön kommer Kivra att skicka ut era uppgifter via mail (och via sms om ni har en lokal installation). Om ni går igång med Kivra via Kontek Sesam kommer vår underleverantör Addoro att skicka ut era uppgifter via mail och via sms. Observera att det därför är viktigt att alltid ange ett mobilnummer vid beställning.

Hur lång tid tar det att få uppgifterna från Kivra som behövs för att börja skicka till Kivra?

Vi hanterar ert ärende så snabbt vi kan. Normalt tar det 5-10 arbetsdagar att lägga upp er som kund i våra system och återkoppla med era uppgifter, men vid hög belastning kan det ta längre tid.

Vi ska migrera från Kontek Lön (win) till nya Kontek Lön, hur gör vi med vår Kivra-licens?

Varje system har en unik licens och hanteras på olika sätt. Priser, uppsättning och avtal skiljer sig därav beroende på vilket av de två systemen ni använder. Om ni planerar att snart övergå till nya Kontek Lön rekommenderar vi att ni väntar med att gå igång med Kivra tills dess.

Kontek hanterar vår löneadministration, hur gör vi för att komma igång med Kivra?

Ni meddelar helt enkelt er kontaktperson hos Kontek att ni önskar gå igång med Kivra.

Vi har ingen egen lönehantering utan köper tjänsten av en löneoutsourcingbyrå, hur gör vi för att komma igång med Kivra?

Lönebyrån kan enkelt koppla upp sig till Kivra via lönesystemet för att skicka era lönespecifikationer via Kivra. Be er kontakt på lönebyrån kontakta oss så hjälper vi dem komma igång med er.

Hur lång tid tar ett införande av Kivra och hur går man tillväga?

Det är enkelt att komma igång med Kivra via Kontek Lön och det tar oftast inte mer än ett par veckor innan allt är på plats. Vi rekommenderar arbetsgivare att i god tid i förväg kommunicera om införandet av Kivra och tillhandahåller färdigt stödmaterial. Att komma igång med Kivra är ofta uppskattat och naturligt då ca 30% av medarbetarna redan är användare.

Vi har redan beställt Kivra av Kontek, vad gör vi nu?

Gör då en beställning hos Kivra här. Där finns också det avtal ni behöver signera och returnera till Kivra samt all information och det material ni behöver för att komma igång.

Vi har flera bolag som ska börja skicka med Kivra, hur gör vi med avtalen?

Gör då en beställning hos Kivra här. Där finns också det avtal ni behöver signera och returnera till Kivra samt all information och det material ni behöver för att komma igång.

Vi använder Kontek Lön (win), hur sker överföringen till Kivra?

Överföringen av lönespecifikationerna till Kivra görs via FTP-klient som ni själva installerar. Ett exempel på en sådan är Filezilla. Här hittar ni en enkel instruktion för hur ni går tillväga och Kontek kan erbjuda teknisk konsulthjälp vid behov.

Vi driver en lönebyråverksamhet och använder Kontek Lön, hur gör vi för att erbjuda Kivra till våra kunder?

Efter att ni fått Kivra-licensen installerad kan ni börja lägga till era kunder som avsändare i Kivra. Ni kan lägga upp flera eller alla kunder på en gång hos Kivra alternativt löpande en och en genom vårt webbformulär. Kunderna läggs upp som egna avsändare i Kivra, precis som exempelvis Skatteverket eller Folksam.

Hur gör man med medarbetare som inte har ett svenskt personnummer?

Ett krav för att skaffa Kivra är att användaren har ett svenskt personnummer. Därav kan personer med utländska personnummer eller samordningsnummer inte ta emot post via Kivra. Vi rekommenderar att ni själva väljer en annan lösning för dessa personer, t.ex. genom att printa och posta dem till de fåtalet berörda.

Vi vill skicka våra lönespecifikationer på papper till de anställda som inte har Kivra , hur kan vi hantera detta?

Om ni använder nya Kontek Lön kan ni lägga till Kivras printtjänst där samtliga anställda som inte har Kivra får sin lönespecifikation levererad per post istället. Ni behöver då göra en beställning till HRdocs@kivra.com innehållande information om er som avsändare (företagsnamn och organisationsnummer) samt er valda returadress.

Priset för denna tilläggstjänst är 5000kr i uppstartskostnad och 6,50kr per lönespecifikation.

Observera att samtliga lönespecifikationer fortfarande kommer skickas till Kivra. En anställd som fått sin lönespecifikation på papper via Kivras tilläggstjänst för print kommer när den väl aktiverar sitt konto hos Kivra få samtliga lönespecifikationer ni tidigare skickat levererat in retroaktivt.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!