Behöver du hjälp?

Kom igång med din företagsbrevlåda

Hur registrerar jag en företagsbrevlåda?

För att öppna en företagsbrevlåda och börja ta emot företagspost i Kivra behöver ni följande:

  • Mobilt BankID
  • En privat Kivra registrerad
  • Vara firmatecknare i det aktuella företaget
  • Företagsformen måste vara Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag, Ekonomisk förening eller BRF. Du som har enskild firma kan använda Kivra för privatpersoner genom att registrera dig här.

Om ni tecknar firman i samråd så kan flera firmatecknare behöva signera med Mobilt BankID vid registreringen för att uppfylla era firmateckningsregler hos Bolagsverket. När det är uppfyllt öppnas er företagsbrevlåda. Ert företag kommer då automatiskt att ta emot post från anslutna avsändare.

Registrera en företagsbrevlåda här.

Kan jag ha en företagsbrevlåda även om min kollega inte har Kivra?

Din kollega som är firmatecknare behöver inte använda Kivra privat för att du ska kunna signera och öppna en företagsbrevlåda, det räcker med att en av er använder Kivra. Om ni är fler firmatecknare som tecknar firman i samråd krävs att alla firmatecknare signerar med Mobilt BankID för att ni ska kunna registrera företagsbrevlåda.

De firmatecknare som vill ta del av företagsbrevlådan behöver använda Kivra privat för att kunna logga in och administrera företagets post.

Vilka företagsformer stöds av Kivras företagsbrevlåda?

Följande företagsformer kan registrera en företagsbrevlåda:

  • Aktiebolag
  • Handelsbolag*
  • Kommanditbolag*
  • Ekonomiska föreningar
  • BRF

Företagsbrevlådan kan inte användas av ideella föreningar eller enskilda firmor, du som har enskild firma kan använda Kivra för privatpersoner.

*Kommanditbolag och Handelsbolag som tecknas via ett annat bolag kan inte registrera en företagsbrevlåda. Finns det däremot personer som är komplementärer/firmatecknare är det möjligt att registrera en företagsbrevlåda för ett kommanditbolag och handelsbolag om man tecknar var och en för sig.

Vilka avsändare och myndigheter kan jag få post från?

I dagsläget kan man ta emot myndighetspost i företagsbrevlådan och företagspost från avsändarna: Skandia, Agria, 3, Creditsafe, Kalmar Energi, BNP Paribas Cardiff, Rådrum, Fastighetsägarna Service, Rambo, Eksjö Energi, ÖrebroBostäder och Roslagsvatten.

I takt med att vi ansluter fler avsändare kommer ert företag att få mer och mer av er post i Kivra.

Hur vet jag om jag får ett nytt brev?

Varje gång du får ett nytt brev i företagsbrevlådan får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat. Därför är det viktigt att du ser till att ha en uppdaterad e-postadress registrerad. Detta gäller även de personer som har tilldelad behörighet eftersom även de får en e-postavisering vid ny post i företagsbrevlådan.

Var hittar jag företagsposten?

För att ta del av posten i sin Företagsbrevlåda loggar man först in på sin privata Kivra.

Som inloggad i webbtjänsten klickar man på "Meny" uppe i högra hörnet, och därefter på företagsnamnet.

Använder man appen växlar man till företagsbrevlådan genom att klicka på ikonen uppe i vänster hörn, och därefter på företagsnamnet.

För att man lättare ska se skillnad på vilken inkorg man befinner sig i är det blått högst upp i Företagsbrevlådan och grönt i privata inkorgen.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!