Behöver du hjälp?

Kan jag ha en företagsbrevlåda även om min kollega inte har Kivra?

Din kollega som är firmatecknare behöver inte använda Kivra privat för att du ska kunna signera och öppna en företagsbrevlåda, det räcker med att en av er använder Kivra. Om ni är fler firmatecknare som tecknar firman i samråd krävs att alla firmatecknare signerar med Mobilt BankID för att ni ska kunna registrera företagsbrevlåda.

De firmatecknare vill ta del av företagsbrevlådan behöver använda Kivra privat för att kunna logga in och administrera företagets försändelser/post.

Kan min revisor eller kollega få tillgång till företagsbrevlådan?

Det går bra att dela ut Företagsbrevlådan till andra utöver firmatecknare, det som krävs är att den personen har en egen privat Kivra och Mobilt BankID.

Företagsbrevlådans behörighetsregister administrerar ni under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar" där man kan bjuda in personer som behöver ta del av företagets administration.

Notera att inbjudna användare kan bjuda in nya användare till företagsbrevlådan. Ytterst är det firmatecknarna som ansvarar för att hålla behörighetsregistret uppdaterat. Firmatecknare har alltid tillgång till Företagsbrevlådan, även om man av någon anledning skulle bli borttagen ur behörighetsregistret kan man alltså registrera sig på nytt här och få tillgång till Företagsbrevlådan igen.

Kan jag vidarebefordra en försändelse?

Du kan vidarebefordra en försändelse genom att klicka på "Ladda ner / Skicka" som du hittar i anslutning till dokumentet, som inloggad i vår app.

Är du inloggad via vår webbtjänst (www.kivra.com) behöver du ladda ner dokumentet på din enhet för att sedan skicka det vidare på önskat sätt.

Hur tar jag bort de kollegor/firmatecknare som har lämnat företaget?

Det är upp till firmatecknare att hålla sina behörighetsregister uppdaterade.

Man kan ta bort användare av Företagsbrevlådan som inloggad under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar". Är personen i fråga inte firmatecknare längre kommer hen inte längre ha tillgång till Företagsbrevlådan.

Hur lägger jag till kollegor/firmatecknare som tillkommit?

Alla med firmateckningsrätt kommer alltid ha tillgång till Företagsbrevlådan om de så önskar genom att aktivera företagsbrevlådan här .

Önskar man att dela ut Företagsbrevlådan till andra utöver firmatecknare gör man det som inloggad under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar".

Observera att det krävs är att man har en egen privat Kivra och Mobilt BankID för att att ta del av Företagsbrevlådan.

Hur ska jag hantera min företagsbrevlåda vid byte av firmatecknare?

Kivra har ingen möjlighet att veta när ett bolag byter firmatecknare, därför uppdateras inte behörigheterna automatiskt till en företagsbrevlåda när ett företag byter firmatecknare. Det är firmatecknarnas ansvar att tillse att tillträdande firmatecknare får tillgång till en företagsbrevlåda.

Firmatecknare skapar eller ansluter sig till en befintlig företagsbrevlåda här

Firmatecknare som finns registrerade hos Bolagsverket på det aktuella bolaget har alltid tillgång till bolagets företagsbrevlåda, de har även rätten att avsluta en företagsbrevlåda i Kivra. Det är upp till bolagets firmatecknare att hålla behörigheterna till företagsbrevlådan uppdaterade. Du som är frånträdande firmatecknare kan själv ta bort dig själv från en företagsbrevlåda så länge det finns en annan firmatecknare kvar i behörighetsregistret.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!