Behöver du hjälp?

Kontoändringar

Hur ändrar jag kontaktuppgifter?

Som inloggad i företagsbrevlådan kan ni ändra era kontaktuppgifter under “Meny/mer”, “Inställningar” och “Hantera behörigheter och delningar".

Hur ändrar man företagsnamn i Kivra?

Kontakta supporten genom formuläret nedan för att få företagsnamnet uppdaterat.

Notera att ett namnbyte inte påverkar postgången till Kivra eftersom företagsposten man får digitalt är kopplat till organisationsnummer.

Hur avslutar jag företagsbrevlådan?

Du kan avsluta företagsbrevlådan som inloggad under "Meny/mer", "Inställningar" och "Hantera konto". Under 45 dagar kommer du fortfarande kunna logga in på företagsbrevlådan och ha tillgång till alla dina dokument. Observera att det eventuellt kan komma digital post under dessa 45 dagar. Under denna period kan du när som helst återaktivera kontot under inställningarna, därefter raderas företagsbrevlådan och allt dess innehåll.

Hur lägger jag till/tar bort avsändare i företagsbrevlådan?

När ni registrerar ert företag på Kivra får ni automatiskt företagsposten digitalt från anslutna avsändare. Vill ni ha posten på papper kan ni enkelt ställa av specifika avsändare under "Inställningar" och "Hantera avsändare" som man hittar under menyn som inloggad i företagsbrevlådan. Observera att en signering med Mobilt BankID krävs för att ställa av myndigheter.

Hur ska jag hantera min företagsbrevlåda vid byte av firmatecknare?

Kivra har ingen möjlighet att veta när ett bolag byter firmatecknare, därför uppdateras inte behörigheterna automatiskt till en företagsbrevlåda när ett företag byter firmatecknare. Det är firmatecknarnas ansvar att tillse att tillträdande firmatecknare får tillgång till en företagsbrevlåda.

Firmatecknare skapar eller ansluter sig till en befintlig företagsbrevlåda här

Firmatecknare som finns registrerade hos Bolagsverket på det aktuella bolaget har alltid tillgång till bolagets företagsbrevlåda, de har även rätten att avsluta en företagsbrevlåda i Kivra. Det är upp till bolagets firmatecknare att hålla behörigheterna till företagsbrevlådan uppdaterade. Du som är frånträdande firmatecknare kan själv ta bort dig själv från en företagsbrevlåda så länge det finns en annan firmatecknare kvar i behörighetsregistret.

Hur lägger jag till kollegor/firmatecknare som tillkommit?

Alla med firmateckningsrätt kommer alltid ha tillgång till Företagsbrevlådan om de så önskar genom att aktivera företagsbrevlådan här .

Önskar man att dela ut Företagsbrevlådan till andra utöver firmatecknare gör man det som inloggad under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar".

Observera att det krävs är att man har en egen privat Kivra och Mobilt BankID för att att ta del av Företagsbrevlådan.

Hur tar jag bort de kollegor/firmatecknare som har lämnat företaget?

Det är upp till firmatecknare att hålla sina behörighetsregister uppdaterade.

Man kan ta bort användare av Företagsbrevlådan som inloggad under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar". Är personen i fråga inte firmatecknare längre kommer hen inte längre ha tillgång till Företagsbrevlådan.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!